برنامه ریزی درسی

برنامه ریزی درسی یکی از راه های موفقیت در مطالعه است. تحصیل مهم ترین بخش زندگی هر فرد در جامعه را تشکیل می دهد. هر فرد برای اینکه بتواند از نظر تحصیلات در جامعه فرد مطرحی باشد، هیجده سال از عمر خود را صرف تحصیل در مدارس و دانشگاه ها می کند. این زمان، زمان کمی نیست پس باید حتما برای انجام این فعالیت مهم برنامه ریزی تحصیلی دقیقی داشته باشیم. هیچ امری بدون برنامه ریزی کامل نخواهد بود، به ویژه مسائل تحصیلی که مدت زمان نیز در آن اهمیت زیادی دارد. پس بهتر است که برنامه ریزی درسی مناسبی داشته باشیم.

برنامه ریزی و مدیریت زمانی در سال های تحصیلی می تواند تضمینی برای آینده شغلی باشد. مسلما مطالعه دروس بر اساس برنامه ریزی و مدیریت زمانی اصولی ما را در این امر موفق تر خواهد کرد.

– اهمیت برنامه ریزی

برنامه ریزی به زمانی که برای درس خواندن و مطالعه صرف می کنیم نظم می بخشد.

– فایده برنامه ریزی

برنامه ریزی زندگی ما را هدفمند کرده و کمک می کند هدفمان را مشخص، و در مسیر اهدافمان حرکت کنیم.

– برنامه ریزی ما را از سردرگمی رهایی می بخشد

وقتی برنامه ریزی منظم و مشخصی داشته باشیم تکلیفمان با خودمان و کاری که قرار است انجام دهیم روشن است.

– از اتلاف وقت جلوگیری می کند

زمان در درس و مسائل تحصیلی دارای اهمیت فروانی است. برنامه ریزی می تواند به افراد کمک کند که استفاده بهتر و به صرفه تری از زمانی که در احتیار دارند داشته باشند. زمان در مسائل تحصیلی مخصوصا وقتی امتحانات نزدیک است یا برای کنکور از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.

زمان و مدیریت زمانی یکی از مهمترین عناصر برای موفقیت در امتحانات است.

– از اتلاف انرژی جلوگیری می کند

داشتن یک برنامه دقیق و اصولی کمک خواهد کرد که توانایی و پویایی ذهنمان صرف امور مهم ونکات اصلی کنیم و از آشفتگی ذهنی، خستگی و اتلاف انرژی ذهن برای انتخاب موارد متعدد پیش رو جلوگیری می کند.

اصول برنامه ریزی درسی

۱- مشخص کردن هدف

مشخص کردن اهداف در تمامی برنامه ریزی ها، اصل مهم و اساسی به شمار می آید. اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خودتان را مشخص کنید.

کوتاه مدت مثل خواندن یکی از دروس در هفته پیش رو و بلند مدت مثل شرکت در کنکور سراسری.

۲- زمان بندی اهداف

برای اهدافی که دارید زمان پایانی در نظر بگیرید.

۳- تناسب میان دروس را رعایت کنید

ساعت مطالعه دروسی که تقریبا شبیه به هم هستند را کنار هم قرار ندهید. سعی کنید درسی متفاوت را بین این دروس مطالعه کنید تا خسته و دل زده نشوید. مطالعه چند ساعت دروسی که از نظر فرمول و تجزیه مثل هم هستند شما را خسته و بازده یادگیری شما را کم خواهد کرد.

۴- در مطالعه درسی تنوع ایجاد کنید

مثلا برای یک هفته زمانی که صرف مطالعه می کنید دو سه کتاب در نظر بگیرید و از مطالعه یک کتاب برای مدت زمان طولانی بپرهیزید. بهتر است به جای مطالعه یک درسی از مطالعه چند درسی استفاده کنید ، تا هم از خستگی ذهن جلوگیری کند و هم بازدهی یادگیری شما افزایش یابد.

۵- استراحت را در برنامه خود قرار دهید

استراحت کافی و به موقع در بازده یادگیری شما بسیار موثر خواهد بود. هرقدر هم شما در خواندن مطالب توانمند باشید ذهنتان بعد از مطالعه یک ساعت، نیاز به استراحت کوتاهی برای تجدید قوا خواهد داشت. پس از استراحت کافی و به موقع غافل نشوید.

تهیه کننده : خانم نجاتی معلم پایه چهارم

تایید شده توسط آقای علیخو معاون آموزشی


امتیاز شما به این محتوای آموزشی ؟ جمع امتیاز 0/20